Nieuws George Moormann Stadsdichter De Zingende Zaag Contact
Producties

Poster

Logo 20 jaar

Nog slechts enkele nachtjes slapen ... FEEST en EXPOSITIE in Keramikos ter gelegenheid van 20 jaar

De Zingende Zaag

In 2009 en 2010 viert De Zingende Zaag haar twintigjarig jubileum, een porseleinen jubileum. Het jaar begon met de druk bezochte expositie De poëzie is ons manifest in De Hallen van het Frans Hals Museum. We sluiten dit jubeljaar feestelijk af met een driedelige porseleinen jubileumuitgave, ROES, tussen bezieling en bezatting. Dit wordt gevierd met manifestaties op 5 november 2009 en 8 januari 2010.

Van 5 november 2009 tot 8 januari 2010 viert De Zingende Zaag haar porseleinen 20-jarig jubileum. Dit is de aanleiding voor een bijzonder en feestelijk programma dat bestaat uit twee dichtersmanifestaties en een expositie waarvoor 100 dichters en kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen een bijdrage schreven, tekenden of bakten. Bij een porseleinen jubileum hoort een porseleinen boek. De jubileumuitgave van De Zingende Zaag overtreft de stoutste verwachtingen. Tientallen dichters schreven speciaal voor deze uitgave een drinklied of Roesgedicht. De driedelige uitgave bestaat uit een bundel, een porseleinen boekfles en een porseleinen boekfoedraal. Het is een waar collectors-item uitgevoerd in het pigment Haarlems Blauw en met een echt randje goud.

Op 5 november treden 17 dichters op: Carla Bogaards, Wim Brands, Maria van Daalen, Maarten Doorman, Kester Freriks, Piet Gerbrandy, J.H. van Geemert, Elma van Haren, Erik Jan Harmens, Anton Korteweg, Peter van Lier, George Moormann, Th. van Os, Henk Pröpper, Alfred Schaffer, Victor Schiferli en Peggy Verzett. Muzikale presentatie Dolly Bellefleur. Binnenkort meer informatie over de optredenden op 8 januari.

Omdat het feest is hebben alle bezoekers op donderdag 5 november 2009 en vrijdag 8 januari 2010 vrije toegang. Wel vragen we u dringend tijdig te reserveren. Wie het eerst komt wie het eerst zaagt. Beide dichtersprogramma's en de expositie vinden plaats in het gebouw van Keramikos, Oude Weg 153 Haarlem nabij het NS-station Haarlem Spaarnwoude en duren van 18.00 tot 21.30 uur. Er is plaats voor 250 bezoekers. U kunt reserveren: info@dezingende zaag.com onder vermelding van naam, datum, aantal personen (maximaal 2) en uw telefoonnummer. Wacht s.v.p. niet te lang om teleurstellingen te voorkomen!

Nog slechts enkele nachtjes en dan is het zo ver. Dan begint het porseleinen jubileum van De Zingende Zaag. Een feest dat twee maanden duurt. We houden u op deze plek op de hoogte van de programmering.

TITEL EN NAMEN AUTEURS FEESTBUNDEL BEKEND

Aan Roes, tussen Bezieling en Bezatting werken 39 Titanen der Nederlandse letteren mee: Robert Anker, Jan Baeke, H. H. ter Balkt, Benno Barnard, Carla Bogaards, Wim Brands, Tsead Bruinja, Frans Budé, Maria van Daalen,T. van Deel, Maarten Doorman, Remco Ekkers, Pam Emmerik, Kester Freriks, J.H. van Geemert, Piet Gerbrandy, Elma van Haren, Erik Jan Harmens, Wim Hofman, Peter Holvoet-Hanssen, Hans Kloos, Hester Knibbe, Anton Korteweg, Mark Kregting, Peter van Lier, Erik Lindner, Thomas Möhlmann, George Moormann, Tonnus Oosterhoff, Henk Pröpper, Th. van Os, René Puthaar, Georgine Sanders, Alfred Schaffer, Victor Schiferli, Peter Swanborn, Peggy Verzett, Leo Vroman en Menno Wigman.

JOOST SWARTE TEKENT VOOR PORSELEINEN BOEKOMSLAG

Joost Swarte

GEEF U NU OP! ZAAG-FAMILIEFEEST VRIJDAG 8 JANUARI 2010

Zagers der Nederlanden verenigt u! De vaste intekenaren op De Zingende Zaag zijn wel heel bijzondere fijnproevers. Het gaat u niet alleen om de inhoud maar ook om de vorm. Of beter gezegd om de zielsverwantschap tussen de dichters en ontwerpers die samen op een indirecte wijze voor de lezer en kijker een beeld zichtbaar maken. Al twee decennia lang kruipt u samen met de Zaag in de huid van de dichter maar ook in die van de ontwerper. U als connaisseur onder de poëzielezers heeft niet alleen een geoefend oog voor ritme, metrum en klank maar ook voor de typografie en het totale concept dat voor iedere Zaag weer anders is.

Al twee decennia mogen we rekenen op uw lof en warme belangstelling. We willen daarom voor deze gelegenheid u eens in het zonnetje zetten. Daarom wordt voor abonnees en vrienden een speciale bijeenkomst georganiseerd: Het ZaagFamilieFeest! Een verrassingsprogramma met diverse optredens, een prachtexpositie en met als klap op de vuurpijl ligt daar uiteraard ook uw prachtzaag klaar. Genummerd en gesigneerd en met een feestelijke jubileumkorting.

Lieve beste Zagers. Ons feest zou niet compleet zijn als u er niet was. Daarom maak alstublieft tijd en kom naar Haarlem. De feestelijke receptie begint om 18 uur en is om half tien afgelopen. U zou ons werkelijk een groot plezier doen door allen te komen! Een groter cadeau bestaat er voor ons niet of zoals oprichter George Moormann het formuleerde: "Eindelijk de hele Zaagfamilie bij elkaar! Mijn liefste wens is het om van alle abonnees te samen een groepsportret te maken. Dat zou voor mij de mooiste afronding van dit porseleinen jubileum zijn!".

Komt dus allen naar dit grootse en vooral gezellige Zaagfamiliefeest. Voor iedere abonnee liggen er maximaal vier toegangsbewijzen klaar. Wel graag tijdig reserveren. U kunt zich vanaf nu aanmelden bij Peter Kok: info@dezingendezaag.com o.v.v. naam, aantal personen, telefoonnummer en vermelding zaagfamiliefeest.

De NIEUWSTE, DE MOOISTE! O, WAT IS DE PORSELEINEN ZAAG MOOI!

Foto Roes

NAMEN KUNSTENAARS BEKEND

Aan de tentoonstelling werken de volgende kunstenaars mee: Marjo Alkemade, Dolly Bellefleur, Angela Bogaard, Klaas de Boer, Nelleke Boomsma, Margreet Bouman, Joke Breemouer, Hans de Bruin, Floor de Bruyn Kops, Rietje Buijze, Rob Clous, Frits Damave, Simon Dekker, Helene van Dongen, Bülent Evren, Willemijn Faber, Han Faken, Mireille Gestel, Meia Goossens, Annelies Grabijn, Marion van Harreveld, Jacinta Heijmans, Gerrie Hondius, Netty Janssens, Marjan Jaspers, Johanna Kabel, Wim Koesen, Joke Kokkelkoren, Fons van Laar, Joke Lievense, Sarah Michael, George Moormann, Eric de Nie, Jacqueline Nikken, Kees Okx, Jan Polak, Rogier Polman, Jack Prins, Maria van Raalten, Margot Rademakers, Annabelle Rébière, Louise Rekoert, Angeline Rood, Ronald Ruseler, Bob van Schie, Afke Spaargaren, Petra Spuijbroek, Yvonne Strang, Terry Thompson, Jeanine Louise Tigchelaar, Wietske van Til, Françoise Vogelenzang, Bas van Vuurde, Luc Weegels, Cor van Wees, Maaike Wentholt en Wim Zuiderveld.


Jubileum
Fondslijst
Bestellen
Beurzen
Poëziecafé
Recensies