WATER OP STELTEN

Zeven voet helder, dan donker maar diep. Zo kan water soms nog zijn en zulke poëzie is mij het liefst’, zegt George Moormann, geïnspireerd door Coleridge, ter inleiding op het themanummer Water op stelten van zijn tijdschrift De Zingende Zaag .... Als altijd zit De Zingende Zaag vol met verrassinkjes die met de hand zijn ingeplakt...
Margot Engelen - NRC-Handelsblad, 29 oktober 1991

De redactie vroeg een aantal dichters te reageren op de vaak geciteerde regel ‘Water, water, every where,/Nor any drop to drink’ uit het gedicht The Rime of the Ancient Mariner van S.T. Coleridge. ‘De kleinigheidjes’ uit de nalatenschap van Paul Rodenko leken een beetje buiten het thema te staan. Maar wat wil het geval! In zijn studeerkamer stond een schoolbord met daarop getekend twee
geestestoestanden die door de hele geschiedenis van de mensheid lopen: de actieven en de passieven. Wiens naam stond er bovenaan op het schoolbord geschreven? Coleridge!

Gedichten van Jan Baeke, Harry Mesterom, Giovanni Pascoli (vertaald door Frans van Dooren), Arthur Rimbaud (vertaald door Jan Kal), Leo Vroman en Marc Windsant.
•Het schoolbord van Paul Rodenko.
•Beeldbijdragen: Mickeys hemelvaart, ll, tekening op groen karton van Phil Bloom.
De Zingende Zaag op locatie: Museum Fodor - Amsterdam, 4 oktober 1991 [met de dichters Jan Baeke, Jan Kal, Harry Mesterom, George Moormann, Thomas Widdershoven en Marc Windsant en  de expositie Water op Stelten met installaties van onder andere Diana Blok, Marlo Broekmans, Toto Frima en Lieve Prins].

ISBN 90-74183-01-8, ISSN 0922-6192 - DE ZINGENDE ZAAG 11, Oktober 1991.
OMVANG: 64 pagina’s, BOEKFORMAAT: 14,8 x 21 cm, genaaid gebrocheerd.
OPLAGE: 600 genummerde en gesigneerde exemplaren.
(niet meer leverbaar).

Recensies:
NRC-Handelsblad 29-10-1991 en Haarlems Dagblad 09-11-1991