NEFERNEFERUATEN-NEFERTITE

Van de blues van Max Dendermonde tot Vinkenoogs kosmo-lyriek De Zingende Zaag is een nieuw tweemaandelijks tijdschrift(je) dat zich richt op poëzie, vooral hedendaagse, op ongepubliceerde literaire brieven en op beeldende kunst ... Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe blad niet ver van het ‘Maximalenblad’ De Held ontstaan te zijn maar in De Zingende Zaag staan evengoed poëzie van J.C. Bloem, bluesgedichten van Max Dendermonde en vertalingen van Fernando Pessoa en Dylan Thomas.
Margot Engelen - NRC-Handelsblad, 16 mei 1989

De Zingende Zaag is een nieuw literair tijdschriftje dat zich voornamelijk op poëzie richt. In het eerste nummer schreef de redactie, bestaande uit Mark Fekkes en George Moormann dat zij zich alleen door de eigen smaak zal laten leiden: ‘alle clanvorming, elk modieus manifest is ons wezensvreemd. De Zingende Zaag is thuis onder alle gezindten.’ Waarschijnlijk keert de redactie zich hiermee tegen de luidruchtigheid en groepsvorming van de Maximalen. Poëzie is er in deze uitgave opgenomen van Martin Bril - ironische versjes -, Esther Jansma - nog weinig eigenaardig -, en ‘grand old man’ Simon Vinkenoog, altijd bereid het nieuwe een warm hart toe te dragen, dus ook deze Zingende Zaag.
T. van Deel - TROUW, 20 mei 1989

Gedichten van Martin Bril, Max Dendermonde, Mark Fekkes, J.H. van Geemert, Esther Jansma, George Moormann, Fernando Pessoa (vertaald door Steven Asveer), Simon Vinkenoog, Marc Windsant en Tineke Zaadnoordijk.
•Brief van J.C. Bloem aan Piet Harting.
•Beeldbijdrage: Neferneferuaten-Nefertite, een polaroidfoto op rijstpapier van BarBara Hanlo.
De Zingende Zaag op Locatie: De Kring - Amsterdam, 28 april 1989 [met onder andere
Esther Jansma, Gerry van der Linden, George Moormann en Simon Vinkenoog]

ISSN 0922-6192 - DE ZINGENDE ZAAG 2, April 1989.
OMVANG: 48 pagina’s, BOEKFORMAAT: 14,7 x 20,6 cm, genaaid gebrocheerd.
OPLAGE: 250 genummerde en gesigneerde exemplaren.
(niet meer leverbaar).

Recensies:
NRC-Handelsblad 16-05-1989, Trouw 20-05-1989 en de Volkskrant 11-07-1989.