HET LUIDE GRAF
Gedichten van George Moormann op twintig losse vellen in een doorzichtig foedraal.

Het mooiste boek van dit Haarlemse jubeljaar is gisteren verschenen: Het Luide Graf, een bibliofiele uitgave van dichter George Moormann en vormgever Thomas Widdershoven. In een doorzichtig foedraal liggen twintig losse vellen. Ieder vel bevat historische gegevens over meer of minder bekende overleden Haarlemmers en een gedicht waarin die overledene weer een stem krijgt ... Gezien zijn verrassend originele en fraaie typografie, zijn heldere poëzie en zijn door en door Haarlemse karakter, moet dit boek niet in je geheugen wonen, maar gewoon op je tafel liggen.
Wim Vogel - Haarlems Dagblad, 22 december 1995

(...) Moormann geeft op elk vel, soms naast een korte levensbeschrijving, een anecdote over een Haarlemmer, die hij gebruikt als aanleiding voor een zelf geschreven gedicht, waarin een citaat van of over die persoon (herkenbaar) wordt verwerkt. (...) En zo is elke Haarlemmer dus een onmisbaar kruispunt in een geweldige constructie (de cultuurgeschiedenis). Hoe mooi bedacht, dit symbolische beeld, en hoe mooi uitgevoerd.
Annemiek Neefjes - Vrij Nederland, 20 januari 1996

... één van de mooiste dichtbundels van 1995.
Wim Brands in het VPRO-programma De Avonden

Gedichten van George Moormann
De Zingende Zaag op Locatie: Gravenzaal Stadhuis Haarlem op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders Haarlem en de stichting Haarlem 750, 21 december 1995, met o.a. Thomas Widdershoven en Toine Moerbeek.
ISBN 90-74183-13-1 - DE ZINGENDE ZAAG 22, December 1995.
OMVANG: twintig aan elkaar te leggen losse vellen van variabel formaat in doorzichtig foedraal, BOEKFORMAAT: 14,8 x 21 cm.
OPLAGE: 1.000 exemplaren.
€ 20,00

Recensies:
Haarlems Dagblad 22-12-1995 en Vrij Nederland 20-01-1996.