HET BLOED VAN ADONIS
Gedrukt met inkt waarin enige druppels bloed van George Moormann en Thomas Widdershoven.
Gewijd aan de jong gestorven geliefde van Afrodite.

Maar net als Adonis merkt ook de redactie dat mooi zijn niet makkelijk is. Alle mooie Zagen ten spijt, krijgt het tijdschrift ook de komende drie jaar geen subsidie van het Literair Produktiefonds. Een van de bezwaren van het fonds is/was, dat het tijdschrift geen eigen ‘stal’ van schrijvers heeft, en daarmee ook geen eigen gezicht heeft.’
Michel Maas, de Volkskrant, 25 juni 1996

Zo word je, door het omslag alleen al, geprikkeld om kennis te nemen van de inhoud, die het telkens weer verrassende tijdschrift De Zingende Zaag ditmaal te bieden heeft. (...) Zo’n verhaal moet ook hedendaagse dichters wel geestdriftig kunnen maken, zou je denken, en inderdaad Frédéric Bastet, George Moormann, Peter Ghyssaert, Carla Bogaards, Anton Korteweg, Rogi Wieg, Maarten Doorman, Leo Vroman en vele anderen hebben voor dit nummer naar de pen gegrepen, soms om zichzelf te overtreffen, hoe kan het ook anders, met zo’n bron.
Willem Kuipers, de Volkskrant, 20 augustus 1996

De Zingende Zaag noemt zich de Adonis onder de poëzietijdschriften. Terecht. Dit nieuwe nummer is alweer onwaarschijnlijk mooi en bijzonder verzorgd. ... De uitzonderlijke vormgeving en de keuze voor leesbare poëzie rondom een thema maken dit nummer van De Zingende Zaag er een om lang te koesteren.
Erik Vissers - De Morgen, 12 juli 1996

Gedichten van Frédéric Bastet, Rob. Bekker, Jana Beranová, Carla Bogaards, Wim Brands, Maarten Doorman, Peter Ghyssaert, Chris Honingh, Lucas Hüsgen, Anton Korteweg, Marc Kregting, Harry Mesterom, George Moormann, Marinus Pütz. Leo Vroman, Rogi Wieg en Nachoem M. Wijnberg.
•Essays van Léon Hanssen en Toine Moerbeek
•Vertalingen van Hein L. van Dolen, Frans van Dooren en Marietje d´Hane-Scheltema.
•Beeldbijdragen: Zelfportretten van Luuk Wilmering.
De Zingende Zaag op Locatie: Galerie Année - Haarlem, 29 juni 1996 [met onder andere Jan Baeke, Rob Bekker, Dolly Bellefleur, Hein L. van Dolen, Adriaan Morriën, Nachoem M. Wijnberg, foto’s van Luuk Wilmering en een installatie van Helma Vincke]
ISBN 90-74183-12-3 - DE ZINGENDE ZAAG 23, Juni 1996
OMVANG: 60 pagina’s, BOEKFORMAAT: 14,8 x 21 cm, bijzondere bindwijze
OPLAGE 1.000 exemplaren.
€ 12,50 (niet meer leverbaar)

Recensies:
Haarlems Dagblad 20-06-1996, de Volkskrant 25-06-1996 en 20-08-1996, De Morgen 12-07-1996 en NRC-Handelsblad 12-07-1996.