De Zingende Zaag is ongetwijfeld met lengten voorsprong het tijdschrift met de meest gedurfde en meest originele vormgeving. ... Wie denkt dat die op het eerste gezicht vergezochte vormgeving louter spielerei is, vergist zich. Telkens weer blijkt de vorm functioneel gerelateerd aan de inhoud (...) De redactie heeft namelijk een kunstgreep willen uithalen om iets zichtbaar te maken wat eigenlijk onzichtbaar wil blijven.
(Erik Vissers - De Standaard der Letteren, 18 juni 1998)

Het tevoorschijn “kwasten” van de gedichten is een prachtige metafoor voor de werking van poëzie. Langzaam wordt zichtbaar wat in verborgen staat altijd al aanwezig was.
(Peter Swanborn - NRC Handelsblad, 2 juni 1998)

Elke aflevering van dit blad, dat uit de koker komt van de Haarlemse dichter George Moormann, is opnieuw een wonderschone combinatie van vormgeving en fijnzinnige teksten. Een kleine greep uit de Zaag-historie: poëzie in een sigarenkistje, het eetbare nummer, de editie in de vorm van een poëtisch ganzenbord. De nieuwste Zaag - Tabula Rasa - zal de geschiedenis ingaan als het “onzichtbare nummer en is wederom een hoogstandje”.
(Wim Vogel - Haarlems Dagblad, 20 mei 1998)

Gedichten van Hein L. van Dolen, Frans van Dooren, J.H. van Geemert, Anton Korteweg, Rutger Kopland, Harry Mesterom, George Moormann, Marinus Pütz, Leo Vroman en Elly de Waard.
•Beeldbijdrage: Potloodtekening van Klaas Gubbels.
•De Zingende Zaag op Locatie: Athenaeum Boekhandel - Haarlem [met George Moormann, Marinus Pütz en Elly de Waard]

ISBN 90-74183-15-8 - DE ZINGENDE ZAAG 25, Mei 1998.
OMVANG: 48 pagina’s, BOEKFORMAAT: 14,8 x 21 cm, genaaid gebrocheerd, met transparant plastic zakje met grafietpoeder op het omslag.
OPLAGE 1.000 exemplaren.
€ 20,00 (niet meer leverbaar)

Recensies:
Haarlems Dagblad, 20-05-1998, de Volkskrant 02-06-1998 en De Standaard der Letteren 18-06-1998