DE BILDERDIJKKIST
 
In samenwerking met de Stichting Bilderdijk Haarlem uitgegeven kist ter gelegenheid van 175ste sterfdag van de dichter Willem Bilderdijk (1756-1831). Met de hand gezaagd en getimmerd. Precies maatwerk, want de buitenmaat is 18 cm breed en 31 cm lang, getallen die tezamen het sterfjaar van de geniale alleskunner Willem Bilderdijk vormen, die in 1831 werd begraven in de Haarlemse St. Bavo-kerk.
 Naast gedichten en essays treft u tal van kunstobjecten in gelimiteerde oplage aan, zoals met de hand gezette en ontworpen drukwerkjes, zeefdrukken, een schoteltje tegen hoofdpijn en overspel, een dichterlijk DNA-paspoort, originele fotos gemaakt met een Camera Obscura, speciaal op Bilderdijk samengestelde kruiden tegen hoofdpijn of gonzingen, waar de dichter zon last van had... Een ware schatkist om zelf te gaan ontdekken.
 Met bijdragen van Nicolaas Beets, Willem Bilderdijk, Ruud Douma, Hendrik Flinterman, Piet Gerbrandy, Rick Honings, J.J. van Maas, Rob Mast, George Moormann, Patty Scholten, Ab van der Steur, Joost Swarte en Peter van Zonneveld.
  De Zingende Zaag op locatie: Grote Kerk Haarlem – 18 december 2006 (eerste Bilderdijklezing door Piet Gerbrandy met optredens van Adriaan Jaeggi, George Moormann en Peter van Zonneveld. Presentatie: Ruud Douma)
 De opmerkelijkste herdenkingsuitgave van het Bilderdijkjaar is meteen de opmerkelijkste uitgave van het hele jaar ... Het geheel getuigt van een ontwapenende hang naar gekkigheid (NRC-Handelsblad)
 
ISBN 978-90-74183-25-3 - DE ZINGENDE ZAAG 35, December 2006
Herdenkingsuitgave in houten kist: 18 x 31 cm.
OPLAGE 500 exemplaren.
125,00