Nieuws George Moormann Stadsdichter De Zingende Zaag Contact
Biografie


Afzonderlijke publicaties George Moormann

Het Luide Graf, gedichten, Haarlem: De Zingende Zaag 1995

ISBN 90-74183-13-1
DE ZINGENDE ZAAG 22
OMVANG: twintig aan elkaar te leggen losse vellen van variabel formaat in doorzichtig foedraal
BOEKFORMAAT: 14,8 x 21 cm.

Om Zeep, gedichten, Haarlem: De Zingende Zaag 1999

ISBN 90-74183-16-6
DE ZINGENDE ZAAG 26
OMVANG: 30 pagina’s in een zwart kartonnen doosje met een zeepje, BOEKFORMAAT: 14,7 x 20,8 cm., bindwijze: genaaid gebrocheerd.

Oost West Thuis Weg, cyclus van 28 gedichten,
Amsterdam: Van Oorschot 1998


De tekst op het omslag ‘Halfslaap’ [zie foto] is uit het gelijknamige gedicht van George Moormann
ISBN 90-282-1005-9 (Met tekeningen Bella van Toine Moerbeek).
TIRADE 375, augustus 1998, nummer 3
OMVANG: 28 gedichten, pagina’s 249 t/m 276.

Ingezeept/ Uitgegumd, cyclus gedichten en tekeningen,
Amsterdam: Van Oorschot 1999


De tekst op het omslag ‘Tot diep in het oog gesneden’ [zie foto] is een regel uit het vier strofen tellende gedicht ‘Gum op sofa’, dat deel uitmaakt van de cyclus Ingezeept/Uitgegumd. De gedichten zijn van George Moormann en de tekeningen van Serge Onnen. Toelichting op deze studies: Onnen en Moormann zetten in hun tekeningen en gedichten de kneedgom centraal. Is dit nu een stuk zeep of een bokshandschoen? Moormann grijpt naar het surrealistisch ontleedmes van de chirurg en Serge Onnen ontwerpt een behangselpatroon om de relatie tussen verbeelding en geweten voor zichzelf, maar dan in samenspraak, helder te krijgen.
ISBN 90-282-1011-3
TIRADE 381, oktober 1999, nummer 4
OMVANG: 30 bladzijden, pagina’s 300 t/m 329
.

Bijdragen aan andere uitgaven

verzamelbundels, bloemlezingen en bibliofiele edities

Bibliofiele edities

Masterpiece

Eindhoven, 1994. Origin Technology in Business BV.

Linnen cassette met zeven gebonden boekjes in de kleuren van de regenboog. Publicatie ter gelegenheid van de introductie van “Origin Formula-Rainbow”. Masterpiece bevat drie gedichten van George Moormann, die allen in het Engels zijn vertaald: THE EYES OF IRIS, A MOMENT OF TRUTH en MASTERPIECE. Strofen uit deze gedichten komen ook nog in vertaling voor: onder andere Italiaans, Turks, Frans, Russisch, Fins, Portugees, Duits, Zweeds en Mandarijn-Chinees. Concept en grafische vormgeving: Ron Faas en Tirso Francés, Dietwee Ontwerpers, Utrecht. Oplage: circa 250 cassettes; 36 p 9,5 x 13 cm
.

Het meesterwerk

Haarlem, mei 2001. De Zingende Mug i.s.m. Kalamos Pers.

Deze bijzondere uitgave van DE ZINGENDE MUG verscheen ter gelegenheid van de nominatie van WIM VOGEL voor DE OLIFANT, de kunst- en cultuurprijs van het Haarlems Dagblad. De tekst werd door Dick Jalink met de hand gezet en gedrukt uit de Garamont op de Kalamos Pers te Overveen in een oplage van 20 genummerde en gesigneerde exemplaren. Gedicht George Moormann. Tekeningen Ubaldo Sichi; 20p 15 x 21 cm
.

Beter dan valium/Recept tegen eenzaamheid

Haarlem, juni 2005.

Dit bijzondere bibliofele drukwerkje is, door de drukkers van Het Beschreven Blad, gedrukt ter gelegenheid van Haarlemse Nachten. Het bevat de gedichten Beter dan valium (George Moormann) en Recept tegen eenzaamheid (Th. van Os) uit De Verloren Talisman.


In plaats van een roemer

Haarlem,2004
. Mok gemeente
Een stadsgedicht in het kader van de veertigjarige jumelage met Osnabrück (Duitsland) en Angers (Frankrijk) werd in het Nederlands, Duits en Frans afgedrukt op een mok. Het gedicht is door George Moormann, in aanwezigheid van de burgemeesters, op 20 april 2004 in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis gereciteerd.

Tuin aan het Sparen

Santpoort, februari 2004. Mercatorpers.
Een gedicht van George Moormann werd met de hand gezet uit de Walbaum 14 pts en in 200 exemplaren gedrukt voor de Map met Spaarne-gedichten die in opdracht van De Zingende Zaag voor de Nacht van de Poëzie op zaterdag 14 februari 2004 (Haarlemse Nachten 1) in de Toneelschuur in Haarlem werd vervaardigd door de Drukkers van Het Beschreven Blad niet in de handel/not for sale.

Twee Spaarnegedichten

Santpoort, april 2005. Mercatorpers.
Tekenzolder De Waag van Hester Knibbe en Tuin aan het Spaarne van George Moormann, eerder verschenen in Het Spaarne stroomt helemaal niet, werden respectievelijk gezet uit de Walbaum en de Lectura en in april 2005 met een illustratie van Mercator in een oplage van 60 exemplaren gedrukt op Zerkall-Bütten-papier; 12p 20 x 28 cm.

De marine vergroot je wereld

Krommenie, maart 2006. Handboekbinderij en Restauratieatelier Erik Schots.
Dit gedicht is geschreven voor de jaarlijkse uitgave van het Haarlemse genootschap Het Beschreven Blad. De oplage telt 60 exemplaren, speciaal gebonden door Erik Schots, Krommenie [Opdracht: ‘Bij deze het beloofde boekwerkje “DE MARINE VERGROOT JE WERELD” [uit de reeks “reizen en trekken” vol. XV]. Wij hopen dat, litterair en bibliofiel gezien, bij u het zaad in goede aarde mag vallen! George Moormann & Erik Schots.] ;
22p 47 x 55 mm.  

Bubb zestig

Krommenie, 11 juli 2006. Handboekbinderij en Restauratieatelier Erik Schots.
Gedicht werd geschreven ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Bubb Kuyper. Erik Schots zorgde voor de vormgeving en uitvoering in een oplage van 40 exemplaren, waarvan 30 stuks bestemd waren voor de leden van Het Beschreven Blad.

Geschenk Haarlemse Nachten 2

Avalon Pers. Twee gedichten van George Moormann & Th. van Os. Geschenk voor bezoekers van de tweede Haarlemse Nacht van de Poëzie, gehouden op zaterdag 25 juni 2005 in de Toneelschuur te Haarlem. De oplage telt 250 exemplaren en bevat de gedichten Beter dan valium (George Moormann) en Recept tegen eenzaamheid (Th. van Os).

IJsberen

Gelegenheidsgedichten

Het jubileum.

Losse Publicaties

Gedichten van de hand van George Moormann zijn onder meer opgenomen in het literaire tijdschrift Tirade (Van Oorschot: 1996-2002), diverse uitgaven van Uitgeverij De Zingende Zaag (1989-heden) en verschillende bloemlezingen waaronder Haarlemse Huiskamers (Haarlem: Gottmer, 2006), Kastanjegedichten (Groningen: Passage, 2006) en het Duitse tijdschrift Die Horen (1994).

Terug naar boven

Bibliografie
PoŽzie
Woord en Beeld
De tweede stem
Masterclasses
Audio-visueel
Pers